NATURAL

Het lijkt zo lang geleden dat ik echt meer dan een dag geen make-up droeg. Ik ben nu vijf dagen op Finca Les Coves en het lijkt een wereld van verschil met hoe ik me voel in Rotterdam. Ik wist dat ik er aan toe was om weg te gaan uit de stad die voor mij zo als thuis voelt, maar waar ik soms ook zo in opgeslokt kan worden. Het lijkt alsof de afgelopen maanden daar in een soort tornado voorbij zijn gevlogen en ik elke dag maar achter alles aan liep. Rennen van de ene afspraak naar de andere afspraak en me elke dag afvragen of wat ik doe, wel het juiste is.

Ik had totaal geen idee hoe ik me zou voelen als ik terug zou gaan naar een basis waarin het grootste gedeelte van de dag bestaat uit buiten zijn, met je handen werken en niet letten op de tijd. Ik denk nu dat het voelt alsof alles wat hier omheen gebeurt er niet toe doet. Alsof alles en iedereen die nu nog in Rotterdam is, eigenlijk niet bestaan. Wat doen jullie daar nu eigenlijk? Ik heb eergisteren een paar uur in de moestuin gewerkt waar al het onkruid weggehaald moest worden. Toen zag ik dat we echt mooie bossen rucola hebben, en dat de eerste courgettes aan het groeien zijn. Misschien kunnen we die over twee weken wel plukken. We gingen ’s avonds koken voor de gasten, en toen ging ik de buitentafel dekken en gebruikte ik planten uit de tuin als styling. Gisteren ging ik huisje schoonmaken en alle planten in de tuin water geven. Oh en ik heb zelf bananenijs gemaakt!

De rest van de dag chillen we hier bij de finca. Zo werken we een paar uurtjes, en springen we daarna het zwembad in, doen we siesta’s in de hangmat of drinken we wijn en hebben we diepe gesprekken met z’n vieren. Ik had niet verwacht dat ik het hier zo fijn zou hebben. Dat ik zo’n satisfaction zou hebben van een moestuin bijhouden in de Spaanse zon, of een finca schoonmaken en de handdoeken op het bed vouwen in de vorm van harten voor de nieuwe gasten.

Soms denk ik dat ik hier een nieuwe ik aan het uitvinden ben. Iemand die zich niet druk maakt om of de pantalon bij de top past, of de top te 00’s is combinatie met de boho tas. Zo ver weg van alles voel ik me op mijn plek dan ooit.

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *